maandag 29 mei 2017

The Maze Runner

The Maze Runner

Hou jij er van om samen met je geliefde in de zetel te vlijen en met een beetje chips een romantische film op zetten? Wil je er een gezellige en rustige avond van maken? Wel dan is deze film zeker niets voor jullie. De film is perfect om met een paar vrienden in de cinema (of op groot scherm) te bekijken met goede boxen.

De actie/thriller is het debuut van de jonge filmregisseur Wes Ball. Een beter debuut kon hij zich echter niet wensen met maar liefst $ 314.300.000 totale winst. Het is een verfilming van het boek The Maze Runner geschreven door auteur James Dashner.

De sciencefictionfilm neemt je mee naar een bijzonder plek the maze genaamd. Angstaanjagende grievers (grote spinnen) en wonderbaarlijke special effect laten je beven als nooit tevoren. Wanneer Thomas, Minho en Alby in het labyrint rennen om niet te laat te komen voor de poort die leidt naar het kamp (the yard), deze poort sluit wanneer het donker word. Tijdens deze scene kan je in de zalen een spelt horen vallen, iedereen zit op het puntje van zijn stoel aandachtig te kijken of de jongens het halen.

Het goede acteerwerk van o.a. Dylan O’brien en Kaya Scodelario sleept je nog dieper mee in de film. Alles komt geloofwaardig over ook al is de hele film sciencefiction. Door het mooie acteerwerk kan je je makkelijker inleven in de personages van het verhaal.

Enigste minpuntje van de film is dat wanneer de film 2/3 bezig is je het einde al weet. Wanneer Thomas als runner word aanvaard door de rest van de jongens en hij elke dag het Maze mag verkennen weet je al hoe de film zal eindigen.

Zin om een avond met vrienden uit te gaan en een film te kijken aarzel niet om deze film op te zetten en het spannende verhaal van dichtbij te bewonderen. Als de film 2/3 ver is kunnen jij en je vrienden rustig opstaan en hebben jullie geen last van lange wachtrijen om de zaal te verlaten.


trailerThe Maze Runner

Geen opmerkingen:

Een reactie posten